Al mercat, la nova anyada 2017 del vi Trepat Rosat

En el mercado, la nueva añada 2017 del rosado Trepat
21 February, 2018
Jeb Dunnuck talks about Cara Nord Cellar
5 March, 2018

El celler Cara Nord treu al mercat la segona collita del vi rosat Trepat, l’anyada 2017 després de l’èxit de l’anterior, que fou la primera d’aquest monovarietal conreat en vinyes altes de fins a 800m d’altitud situades al Parc Natural de les Muntanyes de Prades.

Autòctona de la denominació d’origen Conca de Barberà, la varietat de raïm negre Trepat es caracteritza per fer raïms llargs, grans i atapeïts. Així mateix, destaca per desprendre una marcada frescor i una òptima acidesa provinent de la maduració tardana que particularitza aquesta varietat i que destacarà en tots els seus vins.

Cara Nord destina part de la seva producció a aconseguir aquest vi que destaca pel seu color net i brillant, un rosa-gerds molt palès al rosa de la planta rosàcia, resultat d’una maceració amb les pells durant unes 4-5 hores per a, posteriorment, extreure el most flor i acabar amb la fermentació a 14-16 ºC. Pel que fa a les característiques aromes, són d’intensitat mitjana combinades amb records de maduixetes del bosc i notes de fruita vermella. El pas per boca és àcid i voluminós amb una acidesa que embolcalla instantàniament tot el paladar. El Trepat Rosat denota el treball de la terra calcària amb una certa salinitat que persisteix en boca, i un record a regalèssia voluptuós de pas lleuger i equilibrat.

La zona de producció de Cara Nord es característica d’un paisatge d’alts cims i boscos de roures on naixen els ceps. Formada per terres rocoses, penya-segats i muntanyes escarpades amb nits de temperatures baixes, la pròpia terra ajuda a potenciar aquesta acumulació tardana de sucres, que després es remarca en l’acidesa i en la construcció del sabor de la varietat.

Us deixem alguns exemplars de notícies que han fet ressò del Trepat Rosat a la premsa:

18.03.13- equipamientohostelero- trepat rosat

18.04.26 – La Mañana – Trepat Rosat Cara Nord

18.03.19 -Cupatges.cat- trepat rosat

18.03.18 – Diari de Girona – Cara Nord trepat rosat

18.03.16 -Cinco días- trepat rosat

18.03.16 – Diario de Navarra DFD – Cara Nord

18.03.15 -novedades y noticias- trepat rosat

18.03.15 -Catalunya Gastronòmica- trepat rosat 17

18.03.14 -Alimarket- trepat rosat

18.03.13 -Vinosdiferentes- trepat rosat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *