Garrut de Cara Nord rep una valoració de 9.62/10 punts

Ja et pots inscriure a la 1a cursa Cara Nord del Circuit del Vi!
3 junio, 2015
Cara Nord recuperant el raïm TREPAT
20 noviembre, 2017
Show all

bty

El varietal Garrut de Cara Nord rep una valoració de 9.62/10 punts a

La Guia de vins de Catalunya 2018

 

La guia de vins de Catalunya, en la seva desena edició, ha puntuat amb un 9.62 punts sobre 10 el vi Garrut de Cara Nord Celler després de tastar 1.500 mostres de vins catalans. Enguany La Guia compleix deu anys consecutius classificant, tastant i puntuant a cegues vins catalans amb l’objectiu de defensar les varietats tradicionals catalanes en el sector vinícola i d’explicar al món que “el vi català és tant divers i ric com el seu territori i la seva gent.” (La Guia, 2017)

El Garrut és una varietat autòctona d’evolució lenta que manté intactes les propietats de la fruita aportant naturalitat al vi. En general, aquesta vinya de ceps negra és idònia per a vins aromàtics, amb uns gotims menuts, compactes, de grans mitjans i pell gruixuda.

Així doncs, el vi Cara Nord Garrut valorat amb 9.62/10 punts a La Guia, és un vi d’aroma balsàmica, un vi llaminer sutilment perfumat amb herbes del bosc, i amb els tanins força marcats. Amb un color vermellós lluent i robí brillant, es nota en boca una fruita fresca àcidament dolça, característica dels vins tànnics. Pel que fa a l’elaboració, la meitat del vi té sis mesos de criança en àmfores d’argila de 500 L, un material que manté la naturalitat i la frescor del raïm, i l’altra meitat del vi passa els sis mesos mencionats en bótes de 500L de roure francès, de segon ús.

A la vegada, s’hi reconeix una salinitat equilibrada, generant un retorn agradable retronasal. Tanmateix, es tracta d’un vi amb una alta acidesa provinent de la varietat autòctona garrut, una varietat que aprecia l’alçada de les vinyes de Cara Nord i de la Denominació d’Origen Conca de Barberà, una de les poques D.O. catalanes que incorpora el garrut en la seva llista de varietats cultivades en vinyes de fins a 800m d’altitud, emmarcades dins els alts boscos del Parc Natural de les Muntanyes de Prades i del Bosc de Poblet.

 

bty

bty

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *